Skip to main content

Bestlite BL7 Vägglampa Ø16 Mässing/Svart - GUBI

Design Robert Dudley Best för Gubi

Koncept Bestlite BL7 vägglampa i Mässing/Svart, designad i 1930 av Robert Dudley Best, en brittisk designer som är starkt på verkas av Bauhaus skolan. Med sin moderna look i olika färger är Bestlite BL7 vägglampa helt optimal till gången, som sänglampa eller över köksbordet. Låt den hänga för sig själv eller kombinera dem parvis för att skapa en uttrycksfull källa för belysning.

Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad.

Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor &amp: Albert Museum och Design Museum i London.

Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.

4 395:-

Information om Lampemesteren

  • Gratis ljuskälla med alla lampor
  • Gratis leverans vid köp över 999 kr
  • 100 dagars ångerrätt

Dela oss!

Facebook Tweeta