Skip to main content

Bestlite BL9 Taklampa Ø21 Mässing/Mässing - GUBI

Design Robert Dudley Best för Gubi

Koncept Bestlite BL9 pendel i Mässing/Mässing fås i fyra storlekar och i en mängd olika färger. Den blev designad i 1930 av den Bauhaus påverkade och brittiska designern Robert Dudley Best. Med sin moderna look är BL9 pendel en eftertraktad design över hela världen. Lampskärmen som är karakteristisk för hela kollektionen ger BL9 pendel ett direkt ljus som är perfekt för köket och vardagsrummet.

Architects Journal utnämnde Bestlite till att vara det första beviset på Bauhaus i Storbritannien och det fick dem designmedvetna att uppmärksamma lampan. Den offentliga efterfrågan efter Bestlite-lamporna började strax därefter, och då Winston Churchill personligen valde Bestlite BL1 Bordslampa till sitt skrivbord blev Bestlites ikoniska status säkrad.

Bestlite-designen ligger nära sina industriella rötter. Lamporna står permanent i utställningar som Victor &amp: Albert Museum och Design Museum i London.

Bestlite lampan har varit älskad av arkitekter, designers och design entusiaster genom hela sin långa historia, och den är idag en modern klassiker.

3 835:- Ord.pris 4 795:-

Information om Lampemesteren

  • Gratis ljuskälla med alla lampor
  • Gratis leverans vid köp över 999 kr
  • 100 dagars ångerrätt