Skip to main content

AJ50 Vägglampa Grå - Louis Poulsen

Design Arne Jacobsen för Louis Poulsen Koncept AJ 50 Vägglampa lanserades 2010 för att fira 50-årsdagen av lanseringen av Arne Jacobsens AJ-familjen. AJ 50 Vägg är ritad baserad på AJ familjen som designades 1960 för SAS Royal Hotel i Köpenhamn (Radisson Blu) och har utvecklats för att lösa belysningsuppgifter utomhus för den världsberömda AJ designen. De ville använda den senaste tekniken inom energisnåla glödlampor varför lampan är utformad med inbyggd LED. Detta har gjort att lampan kan brinna i 25.000 timmar utan lampbyte och förbrukar endast 8W. Lampan tänds omedelbart med full styrka och lämpar sig tillsammans med rörelsesensorer.

Designerlampa med en känd profil och historia när du vill visa upp din vägg, nu även i en utomhusversion.

AJ50 Vägg har ett lamphuvud med en distinkt asymmetrisk form som sätter lampans belysningsegenskaper. Lamphuvudet på AJ vägglampa kan lutas och roteras 60 grader åt sidorna. Med sitt unika designspråk framstår lampan som en modern klassiker.

En unik profil som är lätt att känna igen i hela världen, med anor tillbaka till 1960 då SAS Royal Hotel lanserades som ett designkoncept som har uppnått kultstatus.

7 850:- Ord.pris 9 235:-

Information om Lampemesteren

  • Gratis ljuskälla med alla lampor
  • Gratis leverans vid köp över 999 kr
  • 100 dagars ångerrätt